U bent hier

Warmste Week 2017

Warmste Week 2017

Bezoek LBC-Beringen aan Sint-Vincentius

Op dinsdag 10 oktober brachten wij, de cursisten AAV van LBC-Beringen, een bezoek aan Sint Vincentius in het kader van onze lessen. We wisten in eerste instantie niet waar deze organisatie voor stond of wat deze precies deed.

Dankzij de goed uitleg van Ludo Grieten weten we nu dat zij levensmiddelen voorzien voor een hele maand voor een gezin dat hier nood aan heeft en dit voor een kleine bijdrage van €2. Dit kan mogelijk gemaakt worden door de vele vrijwilligers die zich keer op keer inzetten voor de vzw. Niet enkel voedsel maar ook kledij, speelgoed, schoenen,… worden er door de vrijwilligers gesorteerd en mooi uitgestald in winkelhoekje.

Na ons bezoek aan Sint-Vincentius waren we best wel onder de indruk dat er zoveel mensen zijn die afhankelijk zijn van de voedselpakketten. Veel mensen die een voedselpakket komen halen moeten een drempel overwinnen omdat ze zich schamen, zich gefaald voelen in de maatschappij. Wat wij ook heel fijn vonden is dat ze heel discreet te werk gaan en dat ze ook een luisterend oor bieden aan de mensen die er komen. Ook heeft Ludo een beter kijk gegeven op wat er zich allemaal voor en achter de schermen afspeelt bij Sint Vincentius. Hij is een zeer enthousiaste vrijwilliger in hart en nieren en heeft ons doen inzien dat je mensen niet mag veroordelen zonder hun achtergrond te kennen want morgen kan je zelf iets meemaken waardoor je ook moet terugvallen op de hulp die Sint Vincentius biedt.

Vanuit onze opleiding hebben we de opdracht gekregen om een actie op poten te zetten voor de Warmste Week. We hebben als goed doel Sint Vincentius gekozen en gaan ons hiervoor de komende weken volop inzetten. Op die manier hopen we zowel Sint Vincentius als de mensen die van hun hulp gebruik maken een hart onder de riem te steken!

 

Cursisten AAV De Kompel LBC-Beringen