U bent hier

Apotheekassistent

Apotheekassistent

Lijkt werken in een apotheek jou wel iets? Zorgvuldig werk doen in een prettige omgeving met veel sociaal contact? Dan is er goed nieuws want niet alleen apothekers werken in een apotheek. De apotheker kan niet zonder de waardevolle hulp van zijn apotheekassistent of ‘farmaceutisch technisch assistent’. Dat is een hele mond vol voor een toffe job die je veel voldoening kan geven.

Een apotheekassistent doet onder de hoede van de apotheker erg nuttige dingen. Hij levert geneesmiddelen af, licht klanten in over het adequate en veilige gebruik van geneesmiddelen, helpt bij het uitvoeren van bereidingen, registreert en identificeert grondstoffen, onderhoudt apparatuur en voert administratieve taken uit.

De opleiding tot apotheekassistent zet je ook op weg om eventueel verder te studeren in een paramedische of wetenschappelijke richting. Je bent met deze opleiding voldoende voorbereid voor (onder meer) verpleegkunde, voedings- en dieetleer, laborant, regentaat wetenschappen, farmaceutische en biologische technieken.

Inhoud van de opleidingLessen APOPraktische informatie APO