You are here

MONDMASKERS MADE BY LBC

mondmasker maken

Afdeling Mode-kleding maakt mondmaskers!

 

Onze leerkrachten en cursisten van de afdeling Mode-kleding zitten nu niet fysiek in de klas, maar ze zijn wel thuis aan de slag om mondmaskers te maken.

 

Zelfgemaakte maskers zijn zeer nuttig voor wie ziek is en thuis zit. Als zij het zelfgemaakte masker dragen, dan verlaagt de kans dat ze iemand uit hun omgeving besmetten. Zo kunnen de professionele maskers voorbehouden worden voor gezondheidswerkers. Zij zorgen namelijk dag in dag uit voor de patiënten en zijn essentieel voor de gezondheid van de hele bevolking.

Op de website ‘Maakjemondmasker' vind je het patroon en werkwijze om zelf mondmaskers te maken. Dit patroon en deze werkwijze worden aanbevolen door FOD Volksgezondheid. Andere patronen die online circuleren zijn niet getest, dus mogelijk niet veilig. 

Ook met dit zelfgemaakt mondmasker is het belangrijk altijd de algemene regels te volgen. Dit is géén mondmasker van medische kwaliteit. 
Wil je mondmaskers maken voor de zorgsector? Vraag dan eerst bij het ziekenhuis of de instelling na of ze specifieke criteria hanteren.